Predstavenie kapely

Založenie tohto blogu úzko súvisí s nahrávaním môjho debutového albumu. Na portály HitHit.com od stredy prebieha zbierka na moje CD. Zakúpením rôznych odmien, ktoré som pre vás pripravil, podporíte realizáciu a vznik albumu. Formou blogu vám podrobnejšie rozpíšem a priblížim prvky úzko súvisiace s jeho realizáciou a detailami, ktoré neboli v projekte spomenuté alebo boli uvedené len okrajovo. 

Dnes predstavím jednotlivých členov kapely, ktorých som prizval ku spolupráci. Od detských čias som mal pri sebe ľudí, s ktorými som si rozumel nielen na muzikantskej úrovni, ale aj po ľudskej stránke.  To je veľmi dôležité pre fungovanie v kapele. A toho som sa držal aj teraz.

Ľubomír Gašpar - Jeden zmojich najbližších priateľov a skvelých ľudí. Multichlapec pôvodom z Detvy. Ľudí okolo seba vie doslova prebudiť svojou energiou a temperamentom. Či už v komunikácii alebo pri hre. A to mám na ňom veľmi rád. Okrem primárneho nástroja (cimbalu) hrá tiež na klavír a  kontrabas.. Je autorom a lídrom úspešného projektu "Ľubomír Gašpar Cimbal Project", s ktorým nahral album. Zároveň s ním získal ocenenie Radio head awards - najlepší album roka 2017. Ako jeden z mála cimbalistov na Slovensku spája jazzovú hudbu s cimbalom. Spolupracuje a účinkoval s mnohými poprednými slovenskými umeleckými telesami, inštitúciami a umelcami ako SĽUK, Ľudové Mladistvá, Radošinské naivné divadlo, Eva Pavlíková, bratia Malachovskí a ďalší.


Pavol Lazar - Pre mňa osobne najlepší klarinetista a interpret akého v danom štýle na Slovensku máme. Spomedzi všetkých kolegov, ktorí budú na albume hrať, sa s Palim osobne poznám najdlhšie. Hrávame spolu už niekoľko rokov a každé hranie obohacuje svojou hudobnou kreativitou a úžasnou schopnosťou spájania hudobných motívov do nových podôb. Rad muzikantov a kapiel s ktorými hráva je fakt dlhý. Často ho stretnete na akcii, kde hrá s dvomi kapelami. Čiže vyjde na pódium pred večerom a zíde z neho až ráno:)  Spolupracovali sme tiež spolu na projekte Kataríny Hasprovej, taktiež účinkoval s Palom Hamelom, Jáno Babiakom a Sväťom Malachovským a mnohými ďalšími.



Vojtech Botoš - Mladá krv slovenskej violovej scény. A to nielen v pozícii kontráša v cimbalovke. Veľmi úspešný je aj ako klasický hráč na violu. V roku 2015 získal prvé miesto na súťaži konzervatórií na Slovensku v hre na violu. Aktuálne je študentom 5. ročníka Akadémie umení v Banskej Bystrici. Viackrát účinkoval s orchestrom ŠKO zo Žiliny, spolupracuje s rôznymi komornými telesami. Na poli cimbalovej muziky ho viackrát prizval do kapely a na koncertné pódiá známy maďarský virtuóz Puka Karoly, je členom zoskupenia Dobrá muzika a v rôznych ďalších kapelách hosťuje. Bélu začínal ako huslista a ako primáš stále aktívne vedie cimbalovku pod svojím menom. Možno si zahráme na CD aj husľový duet:)



Ján Rigó - Jean Reno s kontrabasom:) V muzikantskom prostredí známy tiež pod prezývkou "Japan". Pamätám si keď som ako -násťročný počúval nahrávky, na ktorých hral. Vedel som len, že to hrá Japan. Žiadny obraz iba zvuk a prezývka. CD-čka som mal totiž napálené, bez bookletov. 
Rad umelcov, s ktorými aktívne spolupracuje a účinkoval je veeľmi dlhý. Niekoľko rokov hrá s českým husľovým virtuózom Pavlom Šporclom, s Diabolskými husľami, s poprednými maďarskými primášmi ako Puka Karoly a ďalší. Okrem cimbalových zoskupení hrá tiež v rôznych jazzových a world music projektoch. 




Každý jeden muzikant je individualita a osobnosť. Našou snahou je 5 in 1. V preklade, vytvoriť kompaktnosť a hudobnú plynulosť. Skĺbiť všetky hudobné skúsenosti členov do jedného hudobného zážitku. 

Môžete byť pritom. Tak ostaňte naladení!
M.V.

Komentáre

Obľúbené príspevky